Team Ethos +

Team ethos

Werken met mensen wiens werk je bewondert maakt werk een stuk leuker en productiever. Ons doel met Upfront is om de transitie naar transparant voedsel te versnellen. En we zijn een kleine partij in een erg competatieve en moeilijke industrie. Om ons doel te bereiken hebben we het beste team nodig. We werken hard, en effectief. We zijn geen 'familie', maar een team wat de volgende principes met elkaar deelt: 

- Het Upfront team is gedurfd in actie, ontwrichtend

- Het Upfront team staat vooraan, wint

- Het Upfront team verkiest eerlijkheid over sympathie 

- Het Upfront team probeert een positieve impact op de wereld te hebben 

- Het Upfront team geeft alles

- Het Upfront team raapt troep op door verantwoordelijkheid te nemen voor moeilijke taken

- Het Upfront team werkt nauw samen

- Het Upfront team neemt 'slimme' risico's

- Het Upfront team is eerlijk over waar het staat zodat we slechte ideeën op tijd kan verlaten

- Het Upfront team zet zich af tegen correctheid, en accepteert "omdat het altijd zo gedaan is", niet

- Het Upfront team geeft toe als ze iets fout doen

- Het Upfront team geeft feedback tijdens non-emotionele momenten

- Het Upfront team deelt alles publiekelijk

- Het Upfront team kiest progressie over perfect

Product +

Product ethos

- We maken de beste producten in een categorie

- We gaan onzin ingrediënten uit de weg (conserveringsmiddelen, kleurstoffen, fillers)

- Upfront verpakking

- Transparantie > gezondheid

- Impact > winst

- Marges maken we openbaar

Belangrijk om te zeggen is dat ons product ook niet perfect is. Hier zijn de aanpassingen die we dit jaar nog willen doen:

1. De inkoopfacturen online beschikbaar maken

2. De verpakking aanpassen (zie kopje verpakking voor details)
3. De receptuur aanpassen (minder suiker)

Upfront approved producten worden nu gekozen op:

1. Duidelijkheid van de verpakking: Kan je aan de verpakking zien wat het product is, en wat er in zit, zonder afgeleid te worden door kleurtjes en buzzwords?

2. Hoeveelheid overbodige ingrediënten: Zitten er conserveringsmiddelen in het product, bevat het product kleurstoffen, smaakstoffen?

3. Hoe goed zijn de macronutrienten vergeleken met andere producten in dezelfde categorie? Bevat het product minder toegevoegde suikers, verzadigde zetten? 

Smaak valt nog buiten de boot omdat smaak zo subjectief is. Ook op het gebied van duurzaamheid is het lastig om er achter te komen welke producten de beste zijn... 

Marketing +

Marketing ethos

- Community is alles

- Wat oprecht is wint

- Never wage the last war

- 80% wat werkt, 20% nieuw

- We gaan controversie niet uit de weg in onze zoektocht naar de waarheid

Marketing dient het simpele doel anderen bekend te maken met je product en verhaal. Wij houden van onconventionele marketing. Omdat het niet te veel geld kost, en spraakmakend is. Zullen wij hier wel eens in doorslaan? Zeker. Zijn we wel eens hypocriet? Vaak. Maar we luisteren naar feedback, en proberen van fouten te leren.

Marketing content moet altijd een of meer van de volgende doelen eren:
1. Comedie

2. Shock

3. Informatie

Arjan Lubach bijvoorbeeld, is meester in deze drie waardes combineren, en dan merk je ook dat de 'message' het best blijft hangen. Als je meer vragen hebt over onze marketing, mail ons gerust. 

Verpakking +

PACKAGING ETHOS: VOLLEDIGE TRANSPARANTIE = POWER TO THE PEOPLE

We zetten wat normaal met kleine lettertjes op de achterzijde van de verpakking staat, op de voorkant. Met dit statement hopen wij dat mensen beter gaan begrijpen wat er in een product zit. Nobel? Nee. Vanzelfsprekend? Wij vinden van wel.

Ongezond eten hoort er bij. Wij denken niet dat ongezond eten het probleem is. Het probleem is dat jij en ik vaak niet weten als we iets eten wat ongezond is. Daarom begint gezonder eten voor ons bij de verpakking. Zolang de consument niet wordt verleidt met kleurtjes, plaatjes en buzzwords, en hij/zij op de hoogte is van de de ingrediënten, en voedingswaarden, kan deze zelf een keuze maken. 

Belangrijk om te zeggen is dat onze verpakking ook niet perfect is. De omdozen hebben kleur, het woord eiwit zit (wel terecht vinden wij) in de titel, en we geven niet aan dat de smaak (IE bosbes cranberry) een smaak is. Hier zijn de aanpassingen die we in 2021 nog willen doen:

1. Titel: 16G EIWIT REEP > UPFRONT REEP
2. Cacao Zeezout > Cacao Zeezout smaak

3. Een neutrale kleur voor de omdoos
4. Font naar "Courier new" voor extra duidelijkheid

Ingrediënten +

Ingrediënt ethos

Wij geloven in korte ingrediëntenlijsten en onze uitleg is simpel:
Bij het produceren van voedsel zijn er vier variabelen die je goed moet krijgen: Smaak, Voedingswaarden, houdbaarheid en prijs.

Vaak begint een product simpel, maar is één (of meer) van de 4 variabelen niet goed. Om dit op te lossen worden er ingrediënten toegevoegd of worden er ingrediënten vervangen wat weer tot gevolg heeft dat een andere variabele verslechtert. Zo blijf je bezig totdat een product dat ooit simpel begon uiteindelijk bestaat uit 30 ingrediënten. Het antwoord is kort houdbare producten, die uit een handvol natuurlijke ingredienten bestaan.

We nemen als standaard dat wanneer een product uit 15 ingrediënten of meer bestaat het te ver door ontwikkeld is en daarom proberen we zelf altijd onder de 10 ingrediënten te blijven.

Het is geen exacte 'science', maar wel een duidelijke richtlijn voor ons. We gaan ons best doen om dit probleem beter te illustreren in de toekomst. 

Duurzaamheid +

Duurzaam ethos

Wij vinden duurzaamheid een lastig onderwerp, niet omdat het niet besproken kan worden, maar omdat het lijkt alsof niemand nou precies weet welk bedrijf duurzaam goed bezig is, en welk bedrijf niet. Duurzaamheid kan op een boel manieren gemeten worden, en dat maakt het dus tricky.

We denken dat wij de meest positieve impact kunnen hebben door ons te focussen op transparantie, maar sluiten niet uit ons in de toekomst ook met duurzaamheid bezig te houden! We moeten gewoon een duidelijk plan maken, en op het moment hebben we geen idee hoe we onze business duurzamer zouden kunnen maken... Het woord wordt zo makkelijk in de mond genomen door andere bedrijven, maar de resultaten zijn zo moeilijk te meten. 'Greenwashing' wordt dat ook wel genoemd.

Het doel van duurzaamheid is om een positieve impact te hebben op de wereld, maar wij zijn op dit moment nog niet in een positie dat wij ons effectief met verduurzaming bezig kunnen houden. 

Bio +

Bio ethos

Af en toe krijgen wij de vraag of onze ingrediënten wel biologisch zijn, een begrijpelijke vraag, maar onze ingrediënten zijn niet biologisch. De reden hiervoor is omdat biologische ingrediënten een stuk duurder zijn en biologische akkerbouw helaas niet zo duurzaam is als wordt gedacht. Zo levert biologische akkerbouw ongeveer een kwart minder opbrengt op per hectare. En zakt er meer ammoniak en verzurende gassen naar de bodem dan bij niet biologische akkerbouw. Er valt natuurlijk ook veel te zeggen voor biologisch eten, maar net als met duurzaamheid blijft het een topic waar veel onenigheid over is. Tot we een duidelijk plan hebben wagen wij ons niet aan biologisch eten.